Milí hostia,
dovoľte mi privítať Vás v reštaurácii TOWERS Steak and Salad, kde pre Vás už osem rokov pripravujeme gastronomické zážitky. Tohtoročnou novinkou je suché zrenie mäsa (Dry Aging) v našom profesionálnom zariadení DRY AGER™, kde celý proces zrenia a sušenia mäsa môžete sledovať „na vlastné oči“ pri každej Vašej návšteve.
V skutočnosti ide o už skoro zabudnutý spôsob úpravy mäsa, ktorý používame ako jedna z mála reštaurácií na Slovensku. Proces suchého zrenia upravuje charakteristiku hovädzieho mäsa dvoma spôsobmi. Prvým je strata až 30 % vody, ktorá sa odparí zo svalu, čomu napomáhajú bloky himalájskej soli. Druhým je pôsobenie prírodných enzýmov, ktoré rozkladajú spojivové tkanivo vo svale, čo vedie k väčšej krehkosti mäsa. Výsledkom procesu suchého zrenia je výrazne väčšia koncentrácia hovädzej arómy a chuti. Celý proces zrenia je automaticky riadený zariadením DRY AGER™, ktoré samo riadi teplotu a vlhkosť, a takisto je v ňom zabudovaný ionizátor a ultrafi alové svetlo, čo zabezpečí nemožnosť výskytu akýchkoľvek baktérií. Proces suchého zrenia zvyčajne podporuje rast mikroskopických húb Thamnidium na vonkajšom povrchu mäsa. Tieto nemajú žiadny negatívny vplyv na kvalitu mäsa, ale skôr tvoria na povrchu “aromatickú krustu”, ktorú odstránime, keď je mäso pripravené na grilovanie. Celý proces zrenia trvá minimálne 28 dní, pričom naše mäso nechávame dozrievať 30 – 40 dní tak, aby sme ho vybrali v „správny čas“. A keď mäso spĺňa všetky potrebné kvalitatívne kritériá, zbavíme ho suchej vonkajšej vrstvy a naporcujeme na tie najpopulárnejšie steakové rezy – Portherhouse Steak, T-bone Steak, Club Steak a Prime Rib. Pre milovníkov sviečkovice sme takisto nechali dozrieť aj čistú sviečkovicu, ktorú sme obalili v hovädzom tuku.
Ďakujeme za Vašu návštevu a prajeme Vám dobrú chuť a príjemný čas strávený v TOWERS Steak and Salad